دوره هاکافی شاپ

آموزش لته آرت

 

لاته تنها اسپرسویی است که با کف شیر ترکیب شده است و نهایتا به یک بهشت خوشمزه تبدیل شده است.

تمامی قدم های این روند از اهمیت برخوردار است (از جمله گرفتن اسپرسو و کف دار کردن شیر). ابتدا در روند بنیادی مهارت پیدا کنید و سپس بوجود آوردن طرح های خود را آغاز کنید. متخصصان لاته ادعا می کنند که در صورت انجام درست دو چیز، می توانید لاته عالی خود را درست کنید. این موارد اولیه شامل یک شات تازه اسپرسو با میزان کافی کِرِمای اسپرسو و احتمالا شیر بخارپز شده می شود. همچنین می توانید تنها به لاته شیر معمولی اضافه کنید چون حکمت فوق العاده ای پشت آن است.

شما به یک دستگاه اسپرسو همراه با نازل بخارپز کننده شیر (مدل تجاری)، یک پارچ شیر، شیر انتخابی تان، اسپرسو و یک فنجان لاته نیاز دارید.

 

کف شگفت انگیز

فنجان لاته شما با شیر بخارپز شده آماده می شود. شیر بخارپز شده دارای “میکروفوم” است که آن را برای درست کردن طرح، شیرین و مناسب می کند. بخار پز کردن شیر آن را دناتوره می کند که معنای آن این است که ویژگی های فیزیکی شیر را تغییر می دهد. چربی و شکر موجود در شیر به شکرهای کوچکتر و ساده تر تبدیل می شود که شیر را شیرین تر می کند.

اگر قصد دارید تا شیر بخارپز شده کفی خود را درست کنید، نحوه انجام آن عبارت است از:

  1. پارچ شیر ( پیچر ) خود را برداشته و آن را تقریبا تا کف دهانه پر از شیر کرده و شیربخار را باز کنید.
  2. نازل بخارپز کردن را در چند میلی متری داخل سطح شیر قرار داده و زمانی که شیر شروع به بالا آمدن کرد، پارچ را به سمت پایین برده تا نازل بخار در حدود 1 سانتی متری سطح شیر قرار گیرد.
  3. کج کردن پارچ به سمت خودتان کمک می کند تا داخل آن را ببینید. اجازه دهید تا شیر به صورت یکنواخت بچرخد. غوطه ور نکردن نازل در مکان درست باعث می شود که شیر بخارپز شده و کف به صورت دو لایه مجزا تشکیل شوند (درست کردن طرح لاته را سخت تر می کند).
  4. زمانی که شیر به دمای 60 تا 80 درجه سلسیوس می رسد، نازل بخارپز کردن را خاموش کنید. باریستا های ماهر می توانند تنها بوسیله لمس کردن دما را تشخیص دهند اما شاید شما برای دقت بیشتر بخواهید از دماسنج گیره ای استفاده کنید.
  5. برخی از باریستا ها باور دارند که پارچ را در پایین نگه داشته و زمانی که گرم تر می شود آن را به سمت بالا بیاورند (تا در عمق بیشتری بچرخانند).
  6. پس از خارج کردن نازل بخار ، پارچ را محکم بر روی میز بکوبید تا هرگونه حبابی را پراکنده کنید. این کار به شما کمک می کند تا کف غلیظ تری داشته باشید.
  7. نهایتا، پارچ را برداشته و آن را با دستان خود بچرخانید تا به شکل یکپارچه ای غلیظ شود (این مسئله به شما کمک می کند تا یک لاته غلیظ داشته باشید).

آن شات درخشان اسپرسو

برای داشتن تازگی بیشتر، از آسیاب آج دار استفاده کنید (به این خاطر که به شما کمک می کند تا میزان درشت یا ریز بودن قهوه آسیاب شده را کنترل کنید). یک شات اسپرسو خوب باید کمی خامه درون خود و همراه طعم قهوه داشته باشد. در ادامه چند راهنمایی برای داشتن یک شات فوق العاده اسپرسو را می بینید:

  1. یک شات عالی زمانی حاصل می شود که در مدت زمان 21 تا 24 ثانیه گرفته شود. شاتی که در این مدت زمان گرفته شود شیرین تر است. یادتان باشد که 7 تا 8 گرم اسپرسو آسیاب شده در هر شاتی که درست می کنید بریزید.
  2. میزان نیروی اعمال شده بر قهوه آسیاب شده بر روی زمان عصاره گیری تاثیر فراوانی دارد. زمانی که از یک پُرتافیلتر استفاده می کنید، از فشار 30 تا 40 Ibs برای کوبیدن قهوه استفاده کنید. ابتدا برای مشخص کردن میزان فشار وارده، مقدار آن را با ترازو بررسی کنید. به طور میانگین، میزان نیرو به اندازه ای است که با یک دست می توانید مدیریت کنید.
  3. حالا اسپرسو خود را در یک ماگ گرد یا هر ظرف دیگری که دهانه گشادی دارد بریزید. همیشه بلافاصله پس از کفی کردن شیر به سراغ آن شات ها بروید (بیش از 10 ثانیه قبل از افزودن شیر صبر نکنید).

در ریختن مهارت پیدا کنید

این مهارت نیازمند تمرین و صبر است چون پس از خرابکاری های متعدد قلق آن دستتان می آید. ایجاد طرح لاته معمولا در یک فنجان کاسه ای گرد انجام می شود. شما اسپرسو را در کف فنجان می ریزید و سپس شیر بخارپز شده را به آن اضافه کرده و برای درست کردن طرح ها آن را تکان می دهید.

 

تکنیک ریختن به سرعت، ارتفاع، موقعیت و جریان در هنگام ریختن شیر بخارپز شده باز می گردد. در ادامه چند توصیه را می بینید:

  1. برای درست کردن پایه، 3/1 شیر را در حالی که دهانه پارچ 6 تا 10 سانتی متر بالای فنجان قرار دارد بریزید. هم اکنون جریان شیر را عقب و جلو ببرید تا پایه ای با رنگ یکسان و قهوه ای روشن بوجود بیاید که بتوانید بر روی آن طراحی را خلق کنید.
  2. برای بوجود آوردن طراحی، دهانه پارچ را پایین بیاورید و آن را دقیقا بالای فنجان نگاه دارید. حالا با حرکات سریع عقب و جلو دومین 3/1 شیر را بریزید. جریان را از بالا به پایین حرکت داده و با سرعتی ثابت شیر را بریزید.
  3. معنای ان این است که تا زمان پر شدن تقریبی فنجان آن را از بالا میریزید و سپس در هنگام درست کردن طرح از پایین می ریزید تا نزدیک به کِرِما باشد.
  4. حتما فنجان را به سمت خود نگه داشته و به صورت مداوم بریزید. ریختن بیش از حد سریع می تواند کِرما را بشکند در حالی که ریختن بیش از حد کُند می تواند کف موجود در عمق را بگیرد.

این شیوه ای است که می توانید طرح های بنیادی لاته را درست کنید. زمانی که در این تکنیک مهارت پیدا کردیدطرح های خلاقانه ای مانند قلب و گل رز را امتحان کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا