قنادی

باقلوا

باقْلَوا گونه‌ای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان و کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود. باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه ترکمن‌های قدیم نیز هست.[۱] باقلوا در ایران به شکل‌های مختلف همچون لوزی، مربعی و لوله‌ای و در انواع طعم‌های پسته ای، گردویی ،بادامی، نارگیلی و کاراملی با مواد اولیه نظیر: گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم مرغ، خاک قند، شیر، روغن تهیه می‌شود. باقلواهای شهر غازی عِینتاب در ترکیه و باقلوای باکو (باکی باکلاواسی) از مشهورترین باقلواها هستند. در ایران این شیرینی در شهرهای قزوین، کاشان، یزد و تبریز تهیه می‌شود.

باقلوا ترکیه

باقلوای غازی انتپ

مشهورترین باقلواهای دنیا که در ترکیه عرضه می‌شود با نام‌های باقلوای استامبولی، باقلوا ترکی، باقلوا بورما، کیک باقلوای ترکی و باقلوای انتپ [۸] وجود دارد. باقلوایی که در ترکیه عرضه می‌شود، به‌طور سنتی با پر کردن بخش‌های میانی لایه‌های خمیر با پسته و گردو تهیه می‌شود. این در حالی است که در بخش‌هایی از منطقه دریای اژه به آن بادام را نیز اضافه می‌کنند. نوع دیگر این باقلوا در منطقه دریای سیاه عرضه می‌شود که برای پر کردن لایه‌های باقلوا از فندق استفاده می‌کنند.[۹] باقلوای ترکیه در ایران با نام «باقلوا ترکی» شناخته می‌شود و تفاوت باقلوای ترکی در ایران با باقلوای ترکی استانبولی این است که باقلوای ترکی که در ایران تولید می‌شود با شهد شیر عسل تهیه شده ولی باقلوای ترکی استانبولی با شهد شکر تهیه می‌شود.[۱۰]

انواع باقلوا ترکیه ای

  1. بورما(Burma)
  2. بلبل یواسی (Bülbül yuvası)
  3. کونفه(Künefe)
  4. سوتلو نوریه(Sütlü Nurıye)
  5. فیستیکلی سارما(Fıstıklı Sarma)

 

▪️موسسه و آموزشگاه آگه
🥘 آشپزی
🎂 قنادی
🏕️ گردشگری
📷 عکاسی

📞 09112344355
🏢 رشت، خ سعدی، جنب خاتم الانبیا، سهیل دبیری یک 01333240007

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا